Bluenote Photo

Ruud van der Bliek

info@ruudvanderbliek.nl

Hier kunt u mij bereiken voor vragen.


Category: Algemeen

Fotoreizen 2017 – Nepal en Madagaskar

Het jaar 2017 belooft een fotografisch fantastisch jaar te worden.

De maand april neem ik deel aan een trektocht in Nepal naar het dak van de wereld. Vanuit Lukla lopen we naar Namche en verder naar Everest Basecamp en de uitzichtberg Kala Pattar (5545m). Hier hebben we een schitterend zicht op o.a. het massief van Mt Everest en de Khumbu gletsjer met de bij de klimmers beruchte Khumbu Icefall. Via de 5300m hoge bergpas Cho La lopen we naar Gokyo met de drie azuurblauwe meren en de uitzichtberg Gokyo Ri (5340m) met zicht op o.a. de Cho Oyu. In april staan de rododendrons in bloei en zijn de berghellingen een en al kleur. Deze tocht heeft alles in zich om mooie foto’s op te leveren.

In september begint een drieweekse reis naar Madagaskar. Op dit bijzondere eiland hopen we, naast prachtige landschappen en baobabs, zeker ook de beroemde inheemse halfapen en kameleons voor de lens te krijgen. Deze reis maak ik samen met de bekende Belgische amateur cineast Noel Canoot, die met zijn prachtige natuurfilms van o.a. de Falklandeilanden, Galapagos en onze eigen Wieden en Weerribben al vele prijzen in de wacht heeft gesleept.

De foto’s kun je t.z.t. in de portfolio verwachten.

Fotoreis Nepal

Van 15 oktober tot 14 november 2014 staat een fotografiereis naar Nepal op onze agenda. Samen met de mensen van Snowleopard Adventures hebben we een bijzondere maatwerkreis samengesteld, speciaal gericht op het fotograferen van een van de mooiste en hoogste berggebieden ter wereld, de Himalaya. De reis gaat in zgn. expedition style door het gebied achter het Annapurnamassief (ruim 8000 meter hoog), o.a. naar de bergdorpjes Nar en Phu. Dat wil zeggen dat we, geheel verzorgd, te voet door het gebied trekken en slapen in tenten. De begeleiding is in handen van het Nepalese trekkingbureau Summit Trekking, dat zorgt voor dragers, koks en gidsen. Zij verstrekken ook de uitrusting als tafels, stoelen en tenten en zorgen voor eten en drinken. Wij hoeven enkel, al wandelend door de bergen, de mooiste foto’s te maken van de imposante bergwereld om ons heen en de culturele hoogtepunten die we onderweg tegenkomen. Deze trektocht duurt drie weken. Aansluitend verblijven we een paar dagen in Kathmandu om daar de oude koningssteden en de culturele monumenten te bezichtigen en te fotograferen. Uiteraard komen de resultaten op deze website te staan.

Informatie over deze reis kun je vinden op de website van Snowleopard Adventures   fotoreis

De eerste Falklandfoto’s

045-GentooPenguin
We zijn alweer meer dan een maand terug van onze Falklandreis. Het was overweldigend. De natuur ligt daar letterlijk aan je voeten en de mensen zijn hartelijk en gastvrij. Het weer was een onderwerp op zich. Altijd harde wind tot storm en verder afwisselend regen met zon en af en toe wat natte motsneeuw. De temperatuur bleef meestal op een graad of 8 steken. En toch was het naar ons gevoel overwegend droog en zonnig.
De eerste foto’s zijn online gezet en er zullen er nog vele volgen. Veel plezier met kijken.

Falklands

De komende drie weken bezoeken Evelien en ik een aantal eilanden van de Falklands. We gaan naar Saunders, Bleaker en Sea Lion Island en bezoeken ook Volunteers Point. Die laatste herbergt een grote kolonie koningspinguins met meer dan 2500 vogels. Op alle eilanden vinden we pinguïns, er zijn 5 soorten inheems. Verder een rijke natuur met zeeleeuwen, zeeolifanten, wenkbrauwalbatrossen, caracara’s en natuurlijk een aantal soorten meeuwen. Op de eilanden hebben we geen telefoon- of internetverbinding beschikbaar, heerlijk rustig. Als we terug zijn, zullen er wel de nodige foto’s op de website gezet worden. Wordt vervolgd…

Mijn eerste blogje

Al een aantal jaren wilde ik graag een eigen website als platform voor mijn fotografie, maar de voor mij ingewikkelde programmatuur hield mij al die tijd tegen. Nu is het eindelijk zover en kan ik de resultaten van mijn hobby het wereldwijdeweb op sturen. Dat was me nooit gelukt zonder de hulp van Ferry van Ingen Schenau, die zich speciaal voor mij in WordPress verdiept heeft en de basis voor deze website gelegd. En nu lukt het mij zowaar om mijn eerste blogje te plaatsen, al gaat dat nog nergens over.