Bluenote Photo

Ruud van der Bliek

info@ruudvanderbliek.nl

Hier kunt u mij bereiken voor vragen.


Info

Ruud003

 

 

 

 

 

Ik ben Ruud van der Bliek (1958), fotograaf, reiziger en muzikant.

Samen met Evelien woon ik in Nijverdal, aan de rand van het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug. Een omgeving met bossen en heidevelden, die uitnodigt tot het maken van lange wandelingen en het speuren naar de natuurlijke bewoners van dit gebied. Een ideale omgeving voor natuurfotografie in al haar vormen.

Ruud004

Een ander deel van mijn fotografie speelt zich af in het buitenland, tijdens trektochten en reizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpenlanden, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, Groot Brittanie, de Falkland Islands, Afrika en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot mijn belangrijkste hobby hebben gemaakt.

Onder de naam Bluenotephoto verzorg ik, samen met collega natuurfotograaf Tom Smit (www.tomsmit-fotografie.nl), workshops natuur- en reisfotografie. Deze workshops richten zich op de beginnende en gevorderde fotograaf en behandelen de thema’s (berg)landschapsfotografie en macrofotografie. Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er workshops filtergebruik, panorama en focusstacking. In 2019 beginnen we met een tweetal workshops op locatie in Nepal (wildpark en Kathmandu) en Bosnië- Herzegovina (landschap, macro en cultuur).

Mijn fotospullen zijn overwegend van Canon. Waarom? Omdat ik daar ooit mee begonnen ben en nooit aanleiding heb gehad om dat te veranderen. Wat dat betreft heb ik geen uitgesproken voorkeur voor merken. Wel voor gewicht, daarom gebruik ik ook een Olympus OM-D E-M1 II (MFT) en een Sony A6500 (APS-C). Voor heel klein en snel gebruik ik een compactcamera, de Sony RX100III.

Ruud002