Bluenote Photo

Ruud van der Bliek

info@ruudvanderbliek.nl

Hier kunt u mij bereiken voor vragen.


Info

Ruud003Ik ben Ruud van der Bliek (1958), natuurfotograaf, reiziger, muzikant en eigenaar van Bluenote Photo.

 

Samen met Evelien woon ik in Nijverdal, aan de rand van het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug. Een omgeving met bossen en heidevelden, die uitnodigt tot het maken van lange wandelingen en het speuren naar de natuurlijke bewoners van dit gebied. Een ideale omgeving voor natuurfotografie in al haar vormen.

Ruud004

 

Een deel van mijn fotografie speelt zich af in het buitenland, tijdens trektochten en reizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpenlanden, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, Groot Brittanie, de Falkland Islands, Afrika en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot mijn belangrijkste hobby hebben gemaakt.

 

Onder de naam Bluenote Photo verzorg ik, samen met collega natuurfotograaf Tom Smit (www.natuurlijkwild.nl), workshops natuur- en reisfotografie. Deze workshops richten zich op de beginnende en licht gevorderde fotograaf en behandelen de thema’s (berg)landschapsfotografie en macrofotografie. Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er workshops filtergebruik, panorama en focusstacking.

Mijn fotospullen zijn overwegend van Canon. Waarom? Omdat ik daar ooit mee begonnen ben en nooit aanleiding heb gehad om dat te veranderen. Wat dat betreft heb ik geen uitgesproken voorkeur voor merken. De tweede camera is een Olympus E-M1 (mft) en voor klein en snel gebruik ik een compactcamera van Sony, de RX100.

Ruud002Voorbeelden van mijn fotografie kunt u vinden in de portfolio.