15-daagse fotoreis Himalaya Nepal

Het valt voor de gemiddelde laaglander vaak niet mee om in de buurt van de hoogste bergen van de Nepalese Himalaya te komen. Meestal is daar een stevige trektocht van een aantal weken voor nodig. Toch is het op enkele plekken in Nepal mogelijk om dichtbij bergen van rond 8000 meter hoogte te komen, zonder deze langdurige inspanning.

Vanuit de stad Pokhara is het mogelijk om met behulp van bus, jeep en een lichte trekking over goede en brede wandelpaden binnen een paar dagen tegenover Annapurna en Dhaulagiri te staan en daar een onbeschrijfelijk mooie zonsopkomst en zonsondergang te beleven en natuurlijk te fotograferen. Elke dag krijg je tientallen fotowaardige momenten voorgeschoteld, van vergezichten en bergbeken tot bloeiende orchideeën en authentieke dorpjes. De zwaarte en hoogte van de trek kun je vergelijken met wandelen in de Alpen beneden de boomgrens. Some up, some down. Een perfecte gelegenheid om je liefde voor bergwandelen te combineren met je passie voor fotografie in een unieke omgeving. Het hoogtepunt is de zonsopkomst op de massieven van de Annapurna en Dhaulagiri  vanaf een uitzichtpunt op ruim 3600 meter hoogte. Dit punt bereiken we na een uurtje stijgen vanaf de lodge. Zie ook de foto’s hieronder.

De trekking is geheel afgestemd op fotograferen. Dat houdt onder andere in dat er persoonlijke hulp is bij het dragen van je foto uitrusting en er overdag veel tijd wordt ingeruimd om te fotograferen. De dagafstanden zijn daarom korter dan bij een “normale” trekking. Je bagage wordt vervoerd en overnachten en eten doen we in lodges. We worden begeleid door Engels sprekende Nepalese gidsen, sherpa’s, die er voor zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Alles is er op gericht om je te ontzorgen, zodat je de hele dag bezig kunt zijn met genieten van de omgeving, de bergen, het wandelen en vooral je fotografie. Uiteraard gaat er een Nederlandse reisbegeleider/fotograaf mee. Zelf beschik je over een goede gezondheid en een gemiddelde conditie. Je bent in staat om dagelijks enkele uren te wandelen in een bergachtige omgeving (niet steil of gevaarlijk, maar ook nooit vlak).

Voor en na de trekking worden enkele dagen Pokhara en Kathmandu ingepland, waar we verblijven in comfortabele hotels en je je fotografisch kunt uitleven op een overdosis aan cultuur, Hindoeïstische en Boeddhistische hoogtepunten en middeleeuwse bouwwerken. Het hotel in Pokhara ligt dichtbij een groot meer en in Kathmandu staat het hotel in de oude winkelwijk Thamel.

De reis duurt in totaal 15 dagen en staat gepland voor het voorjaar van 2020, tussen eind maart en half mei. Een exacte datum en prijs (inclusief vluchten) is op dit moment nog niet bekend. Voor informatie en vragen over deze reis kun je een mail sturen naar info@ruudvanderbliek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *