Berglicht

Berglicht

12 t/m 19 september 2020 (gegarandeerd vertrek)

De 8-daagse fotoreis Berglicht brengt je naar het hart van de Italiaanse Dolomieten (Unesco Wereldnatuurerfgoed).
Hier leven we ons fotografisch uit op imposante berglandschappen, kleurrijke bergmeren en spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen. Beleef de bergwereld als nooit te voren en geniet van al het moois dat Italië met haar prachtige natuur jou te bieden heeft.

Vanuit ons comfortabele hotel, centraal gelegen in de Italiaanse Dolomieten, rijden we dagelijks naar de mooiste fotolocaties. Soms hoog in de bergen, soms diep in het dal. Vrijwel alle locaties zijn per auto en/of kabelbaan bereikbaar. Soms moeten we een stukje lopen, maar nooit wordt het moeilijk of te inspannend.
De Dolomieten zijn een werkelijk uniek en zeer fotogeniek berggebied, onvergelijkbaar met andere delen van de Alpen. De bergen zijn opgebouwd uit lichtgrijs kalkgesteente en hebben woeste scherpe pieken. De dalen zijn mooi groen met bossen, bergweides vol veldbloemen en af een toe een mooi gelegen wit kerkje. De bergen zien er op het oog zeer ontoegankelijk uit, maar dat valt in de praktijk gelukkig erg mee. De meeste gebieden zijn goed ontsloten door wegen en kabelbanen, zodat je vrij gemakkelijk tot diep en hoog in het gebergte kunt doordringen. Een zonsopkomst en zonsondergang met niet al te veel bewolking zet de kale grijze bergen in vuur en vlam.

Elke dag rijden we naar een of meerdere locaties, waaronder prachtig gelegen en intens gekleurde bergmeren, wijdse uitzichten en bergpanorama’s. We hebben daarvoor de beschikking over een eigen personenbusje.
Ook brengen we een (meestal te korte) nacht door in een spectaculair gelegen berghut, die door een gemakkelijke wandeling zonder al te veel hoogteverschillen in maximaal twee uur te bereiken is. Onderweg en rond de berghut fotograferen we de omliggende bergwereld tot laat in de avond en in de vroege ochtend en proberen de omgeving in het mooiste berglicht vast te leggen. Ook een prima locatie voor nachtfotografie.
Op het programma staan o.a. het wereldberoemde bergmeer Lago di Carrezza en de indrukwekkende bergwerelden van de Tre Cime, Cinque Torri, Cattanacio, de Sella, de Pale di San Martino en de Marmolada.

Reisdetails

De reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en goed ter been en voor elk niveau fotograaf. Iedere dag komen we terug in ons hotel, uitgezonderd de nacht dat we in een berghut overnachten. In de berghut slapen we op een slaapzaal.
Lunch en diner zijn niet inbegrepen en eten doen we waar het ons uitkomt; in (de buurt van) ons hotel, ergens onderweg of op de berghut.

Het weer in de bergen is vaak moeilijk voorspelbaar. Ondanks dat we in Italië zijn en de temperaturen in het dal hoog kunnen oplopen, is dat geen garantie voor het bergweer. We volgen nauwgezet de weerberichten, waarbij we extra alert zijn op onweer. Afhankelijk van het weer en in overleg met de groep zijn wijzigingen op (de volgorde van) het programma mogelijk, zodat we het maximale uit de reis kunnen halen en zonder onze veiligheid onnodig in gevaar te brengen.

Omdat we zowel in de dalen als in de bergen verblijven, kunnen de omstandigheden tijdens de week en op de dag zelf sterk veranderen. Met je kleding moet je daarmee rekening houden. Je hebt kleding nodig voor zowel warm als koud weer en voor als het onverhoopt regent. Kleding volgens het ‘laagjes-principe’ werkt het best. Dat wil zeggen een afritsbroek, een luchtig t-shirt, een trui of vest en een winddichte laag (b.v. windjack of regenjas). Verder een muts, handschoenen, een pet of hoed tegen de zon en een zonnebril.
Voor op de hut en tijdens avond/nachtfotografie heb je een zaklamp of hoofdlampje nodig. Gebruik voor het meenemen van je cameraspullen een ruime (foto)rugzak met ruimte voor je vest, regenkleding en een waterfles.

Camera en toebehoren

In basis is elke camera geschikt, mits ISO, sluitertijd en diafragma instelbaar zijn. Heb je een camera met verwisselbare lenzen, neem dan, naast je standaard (kit) lens, een groothoek (zoom)lens en een lichte telezoomlens mee. En voor de liefhebber van bloemen, planten en insecten is een macrolens aan te bevelen. Verder een statief, draadontspanner, voldoende geheugenkaartjes, batterijen (met de oplader!) en eventueel grijsgradatie- en stopfilters.

Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 8 personen.

Voor meer informatie, vragen en boeking kun je hier contact opnemen.

Dagprogramma

Dag 1:  Aankomst hotel en kennismaking
Dag 2:
Dag 3:
Dag 4:
Dag 5:
Dag 6:
Dag 7:
Dag 8:  Na ontbijt vertrek naar huis
Prijs, inclusief/exclusief
De prijs voor de 8-daagse ‘Berglicht’ fotoreis is € 975,00 per persoon, op basis van 2 personen op een kamer.
Inbegrepen:
– alle overnachting op basis van logies/ontbijt (hotel in 2-persoons kamer, berghut op slaapzaal)
– met naam genoemde excursies en workshops in het dagprogramma
– alle vervoerskosten incl. tol, brandstof, parkeergelden etc.
– eigen chauffeur/gids
– Nederlandse reisbegeleiding
Niet inbegrepen:
– vervoer naar en van hotel in Italië
– eventuele transfer van en naar de luchthaven (Innsbruck of Venetië)
– toeslag voor eventuele 1-persoons kamer (indien beschikbaar)
– lunches, diners en drankjes
– activiteiten en excursies buiten het programma om
– persoonlijke uitgaven en fooien
– reis- en annuleringsverzekering