Berglicht

Berglicht

12 t/m 19 september 2020

De 8-daagse fotoreis Berglicht brengt je naar het hart van de Italiaanse Dolomieten (Unesco Wereldnatuurerfgoed).
Hier leven we ons fotografisch uit op spectaculaire berglandschappen, bergmeren en zonsopkomsten en -ondergangen. Beleef de bergen als nooit te voren en geniet van het mooie Italiaanse leven en de natuur.

Vanuit ons comfortabele hotel in het hart van de Dolomieten, rijden we dagelijks naar de mooiste fotolocaties. Soms hoog in de bergen, soms diep in het dal.
Vrijwel alle locaties zijn per auto en kabelbaan bereikbaar. Soms moeten we een stukje lopen.

Elke dag bezoeken we andere plekken, waaronder prachtig gelegen en gekleurde bergmeren, uitzichten en bergpanorama’s. We hebben daarvoor de beschikking over een eigen personenbusje.
Ook brengen we een (meestal korte) nacht door in een spectaculair gelegen berghut, die door een gemakkelijke wandeling van maximaal 2 uur zonder al te veel hoogteverschillen te bereiken is. Onderweg en bij de berghut fotograferen we de omliggende bergwereld tot laat in de avond en in de vroege ochtend en proberen de omgeving in het mooiste berglicht vast te leggen.
Op het programma staan o.a. een aantal bergmeren, waaronder het beroemde Lago di Carrezza, de bergwereld van de Tre Cime, de Sella, de Pale di San Martino en met de kabelbaan naar de top van de Marmolada.

Reisdetails

De reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en goed ter been. Elke dag komen we terug in ons hotel, uitgezonderd de nacht dat we in de berghut overnachten. In de berghut slapen we op een slaapzaal.
Lunch en diner zijn niet inbegrepen en eten doen we waar het ons uitkomt; in (de buurt van) ons hotel, ergens onderweg of op de berghut.

Het weer in de bergen is vaak moeilijk voorspelbaar. Ondanks dat we in Italië zijn en de temperaturen in het dal hoog kunnen oplopen, is dat geen garantie voor het bergweer. We volgen nauwgezet de weerberichten, waarbij we extra alert zijn op onweer. Afhankelijk van het weer en in overleg met de groep zijn wijzigingen op (de volgorde van) het programma mogelijk, zodat we voor ons het maximale er uit kunnen halen zonder onze veiligheid in gevaar te brengen.

Omdat we zowel in de dalen als in de bergen verblijven, kunnen de omstandigheden tijdens de week en op de dag zelf veranderen. Met je kleding moet je daarmee rekening houden. Je hebt kleding nodig voor zowel warm als koud weer en voor als het onverhoopt regent. Kleding volgens het ‘laagjes-principe’ werkt het best. Dat wil zeggen een luchtig t-shirt, een trui of vest en een winddichte laag (b.v. windjack of regenjas). Verder een muts, eventueel handschoenen, een pet of hoed tegen de zon en een zonnebril.
Voor op de hut en tijdens nachtfotografie heb je een zak- of hoofdlampje nodig. Gebruik voor het meenemen van je cameraspullen een rugzak met extra ruimte voor je vest en regenkleding en een waterfles.

Camera en toebehoren

In basis is elke camera geschikt, mits die instelbaar is v.w.b. ISO, sluitertijd en diafragma. Heb je een camera met verwisselbare lenzen, neem dan, naast je standaard (kit) lens, een groothoek (zoom)lens en een lichte telezoomlens mee. En voor de liefhebber van bloemen, planten en insecten is een macrolens aan te bevelen. Verder een statief, draadontspanner, voldoende geheugenkaartjes en batterijen (met de oplader!) en eventueel grijsgradatie- en stopfilters.

Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 8 personen.

Voor meer informatie en boeking kun je hier contact opnemen.

Dagprogramma

Dag 1:  Aankomst hotel en kennismaking
Dag 2:
Dag 3:
Dag 4:
Dag 5:
Dag 6:
Dag 7:
Dag 8:  Na ontbijt vertrek naar huis
Prijs, inclusief/exclusief, garanties
De prijs voor de 8-daagse ‘Berglicht’ fotoreis is € 975,00 per persoon, op basis van 2-persoons kamer.
Inbegrepen:
– alle overnachting op basis van logies/ontbijt (hotel in 2-persoons kamer, berghut op slaapzaal)
– met naam genoemde excursies en workshops in het dagprogramma
– alle vervoerskosten incl. tol, brandstof, parkeergelden etc.
– eigen chauffeur/gids
– Nederlandse reisbegeleiding
Niet inbegrepen:
– vervoer naar Italië
– eventuele transfer van en naar de luchthaven (Innsbruck of Venetië)
– toeslag voor eventuele 1-persoons kamer (indien beschikbaar)
– lunches en diners en drankjes
– activiteiten en excursies buiten het programma om
– persoonlijke uitgaven en fooien
– reis- en annuleringsverzekering