Himalayan Dreams


Himalayan Dreams

18-daagse fotoreis Annapurna Sunrise en Kathmandu

9 t/m 26 november 2019 (onder voorbehoud)

19 maart t/m 6 april 2020 (onder voorbehoud)

Wandel en fotografeer in een decor van de hoogste bergen ter wereld. Laat je imponeren door de spectaculaire zonsopkomst boven de witte toppen en gletsjers van Annapurna en Dhaulagiri. Geniet van de mensen en de cultuur tijdens het verblijf in kleine bergdorpjes. Voel je geïnspireerd door de cultuur en schoonheid van kleurrijk Kathmandu.

De 18-daagse fotoreis/lodgetrekking ‘Himalayan Dreams’ is speciaal samengesteld voor de wandelende (reis)fotograaf met een voorliefde voor berglandschappen en cultuur. Nepal is voor beide een ideale reisbestemming. Hogere bergen dan hier, vind je nergens in de wereld. En de boeddhistische en Hindoeïstische cultuur is overal nadrukkelijk aanwezig. De reis is opgedeeld in twee thema’s. Het eerste thema is een 10-daagse fototrekking (bergwandeling) met overnachtingen in lodges door de foothills (het voorgebergte) van de Himalaya, noordelijk van de stad Pokhara. Het tweede thema is gericht op het beleven en fotograferen van de Nepalese cultuur in en om Kathmandu vanuit ons comfortabel hotel gelegen in de winkelwijk Thamel in het centrum van Kathmandu.

De Fototrekking

Na aankomst in Nepal en een dag in Kathmandu, vliegen we naar Pokhara. Van Pokhara rijden we met een bus een stuk de bergen in naar Phedi, waar onze 10-daagse trekking begint. Te voet gaan we verder door de foothills en door diverse bergdorpjes naar de uitzichtpunten Muldai Viewpoint en Poon Hill, waar we de zonsopkomst gaan fotograferen. Beide uitzichtpunten liggen op een hoogte van meer dan 3000 meter en bieden vrij uitzicht op de 8000+ massieven en gletsjerwereld van de Annapurna en Dhaulagiri. Overnachten doen we in lodges, een soort B&B’s in de bergen, meestal gelegen in pittoreske bergdorpjes. De foothills zijn het voorgebergte voor de hoofdkam van de Himalaya toppen tot ongeveer 4000 meter hoog. Dat is in de meeste berggebieden, zoals de Alpen, heel hoog, maar in Nepal niet. De boomgrens ligt hier rond 3000 meter en de twee uitzichtpunten zijn met gras en struiken bedekt. Vergelijk het met rond 2000 meter in de Alpen. Op deze hoogte heb je ook nog geen last van hoogteziekte. Ondanks dat we niet echt hoog lopen, zijn de hoogteverschillen op een aantal dagen wel behoorlijk. Houd rekening met tussen 500 en 900 meter stijgen en dalen. De klim naar de uitzichtpunten is vanuit de lodge telkens ruim een uur. We eindigen de trek in Naya Pul, waar we per bus ons terugbrengt naar Pokhara. We verblijven de nacht in een hotel in Pokhara, waar je ‘s avonds aan de oever van het Pewa meer heerlijk kunt bijkomen van de inspanningen van de afgelopen dagen.

Anders dan de normale trekkings in Nepal, is deze volledig afgestemd op fotograferen. Dat wil zeggen dat we de dagetappes beperkt houden tot maximaal 5 uur, zodat we gedurende de dag, naast het wandelen, voldoende tijd hebben voor het fotograferen van de omgeving en de dingen die we onderweg tegenkomen. Uiteraard wordt je bagage vervoerd en draag je zelf enkel een dagrugzak met o.a. regenkleding, fles water, een warm vest, fotoapparatuur en wat versnaperingen. En uiteraard hou je je camera bij de hand. Als je er tegenop ziet om de hele dag je zware fotoapparatuur te dragen, kun je optioneel een extra drager/assistent inhuren, die voor jou de fotospullen draagt en je desgewenst helpt met aangeven en inpakken.

Kathmandu

De Kathmanduvallei, met hoofdstad Kathmandu en de koningssteden Bhaktapur en Patan, is doordrenkt met cultuur en lijkt wel een groot openluchtmuseum. Maar dan eentje waarin nog volop geleefd wordt. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een tempel, stupa of gebedsplaatsje. De grote stupa van Boudhanath en de tempelcomplexen van Swayambhunath en Pashupatinath zijn een must-see. De Durbar Squares (stadspleinen) van Kathmandu, Bhaktapur en Patan zijn omgeven door middeleeuwse huizen en tempels. Zeker ook een bezoek waard is de wijk Thamel, waar ook ons hotel ligt. Deze wijk in het oude centrum van Kathmandu is een aaneenschakeling van kleine winkeltjes en restaurants en een drukte van jewelste. Ondanks dat ons hotel, het Kathmandu Guesthouse, middenin deze wijk ligt, zul daar niets van merken. De prachtige binnentuin is een oase van rust en comfort, waar het na een drukke en lawaaiige dag in de stad heerlijk tot rust komen is. We trekken hier twee volle dagen voor uit.

Algemeen

Omdat deze reis een combinatie van wandelen en fotograferen bevat, zijn de fysieke eisen aan de deelnemers wat sportiever dan bij onze andere fotoreizen. Je moet goed ter been zijn en beschikken over voldoende conditie om dagelijks meerdere uren achtereen te kunnen wandelen in bergachtig terrein. Enige ervaring met bergwandelen in de Alpen tot aan de boomgrens is gewenst. De wandelingen gaan over goed aangelegde paden en nergens wordt het moeilijk of technisch. Hoogteverschillen zijn er dagelijks, met af en toe tot enkele honderden meters stevig stijgen of dalen.

Wandelen in de bergen stelt ook specifieke eisen aan je persoonlijke uitrusting. Onder andere stevige wandelschoenen met voldoende steun voor de enkels, koele en warme kleding volgens het laagjes principe, een pet of hoed tegen de zon, een warm fleece-vest of trui, een (liefst ademend) regenpak, handschoenen en een muts. Een donsjack is ‘s avonds erg comfortabel. Telescopische wandelstokken (altijd 2) kunnen je knieën ontlasten bij stijgen en dalen. Verder heb je een drinkfles of thermosfles nodig, een hoofd- of zaklamp en een lichte slaapzak. Omdat de bedden af en toe wat hard kunnen zijn, nemen sommige mensen een dunne en lichte (self-inflateble) slaapmat mee.

Je mag tijdens de trek maximaal 14 kg bagage afgeven. Datzelfde maximum gewicht geldt ook voor de eventueel extra in te huren foto assistent. Naast dragers en een Engelssprekende gids, gaan er 1 of 2 Nederlandssprekende begeleiders/fotografen (Ruud van der Bliek en/of Bouke Lolkema) mee.

Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 10.

Voor meer info en boeking Snowleopard Adventures

Dagprogramma

Dag 1:  Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2:  Transfer van de luchthaven naar hotel
Dag 3:  Sightseeing Kathmandu
Dag 4:  Vlucht van Kathmandu naar Pokhara, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5:  Per bus naar Phedi en wandeling naar Pothana
Dag 6:  Van Pothana naar ?
Dag 7:   Van ? naar ?
Dag 8:   Zonsopkomst Muldai Viewpoint
Dag 9:   Van ? naar Langdruk
Dag 10: Van Langdruk naar Tadapani
Dag 11:  Van Tadapani naar Ghorepani
Dag 12:  Zonsopkomst Poon Hill
Dag 13:  Van Ghorepani naar Ulleri
Dag 14:  Van Ulleri naar Naya Pul en per bus naar hotel in Pokhara
Dag 15:  Vlucht van Pokhara naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 16:  Sightseeing Kathmandu
Dag 17:  Sightseeing Kathmandu en aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 18:  Aankomst in Amsterdam

Prijs, inclusief/exclusief, garanties

De prijs voor de 18-daagse “Himalayan Dreaams” fotoreis is € 2695,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.
Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, privé transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal en naar het begin en eindpunt van de trektocht, overnachtingen in Kathmandu en Pokhara (hotel) op basis van logies en ontbijt, overnachtingen tijdens de trek in lodges, bagagevervoer tijdens de trek, entree Annapurna Conservation Area, lokale gidsen, Nederlandse reisbegeleiding.
Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu en Pokhara, maaltijden tijdens de trek, optionele persoonlijke drager/assistent voor de fotoapparatuur, eventuele entreekosten, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.
De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.